90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 31-3-1932

52" χρόνος ανάγνωσης

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: Είνε πρόσφατος ακόμη η εποχή καθ’ ην ημπορούσε κανείς να διασχίση κατά μήκος και κατά πλάτος τας ογδοήκοντα συνοικίας της γαλλικής πρωτευούσης χωρίς να ανακαλύψη εν ενοικιαστήριον. […] Εις τους δρόμους και τας συνοικίας των Παρισίων βλέπει κανείς τώρα αφθονούντα και πληθυνόμενα τα ενοικιαστήρια, τα οποία είχον εξαφανισθή από το 1915. Αλλά… αλλ’ ως επί το πλείστον τα υπό ενοικίασιν διαμερίσματα προσφέρονται αντί 20.000 φράγκων ετησίως και άνω… και, φυσικά, κανείς δεν τα θέλει. Τα μέτρια διαμερίσματα, από 10 έως 13 χιλιάδων φράγκων είνε σπάνια. Οσον αφορά τα διαμερίσματα από 4 έως 10 χιλιάδων φράγκων, δεν ευρίσκονται παρά εις τα άκρα της περιφερείας της πόλεως ή εις τα γειτονικά προάστεια.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Κατά την συνεδρίασιν της Σοβράνιε, ο πρωθυπουργός κ. Μουσάνωφ εξέθεσε τας διαπραγματεύσεις μετά της Δημοσιονομικής Επιτροπής. Ανέφερεν τας δυσχερείας τας οποίας συναντά σήμερον η Βουλγαρία και παρετήρησεν ότι η δημοσιονομική κατάστασις αυτής, αντί να βελτιωθή, επιδεινώθη, ιδίως εις το ζήτημα του συναλλάγματος. Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι ταχέως θα επέλθη συνεννόησις επί των ευκολιών τας οποίας η Βουλγαρία εζήτησε παρά της Κ.Τ.Ε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT