90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 2-4-1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Τηλεγραφούν εκ Βερολίνου ότι ο αγών διά τας προεδρικάς εκλογάς επανελήφθη. Δύο υποψήφιοι, οι κ.κ. Βιγκλαίρ και Ντύστενμπεργκερ, απεσύρθησαν. Παραμένουν ως μόνοι υποψήφιοι οι Χίντεμπουργκ, Χίτλερ και Ταίλμαν. Αναμένεται δι’ αύριον η συγκρότησις διαδηλώσεων εις διαφόρους γερμανικάς πόλεις, τας οποίας οργανώνουν τα διάφορα κόμματα υπέρ των ιδίων αυτών υποψηφίων.

ΘΥΕΛΛΩΔΗΣ: Η τελευταία συνεδρίασις [της Γαλλικής] Βουλής και Γερουσίας προ της διαλύσεώς των ήρχισε το απόγευμα της χθες και δεν είχε περατωθή ούτε μέχρι της μεσημβρίας σήμερον. Κατά την διάρκειαν της συζητήσεως, καθ’ ην εσημειώθησαν πολλά θυελλώδη επεισόδια, η Βουλή απεδέχθη τον προϋπολογισμόν με ελαφράς τροποποιήσεις, αφού ο πρωθυπουργός έθεσε κατά τας πρωινάς ώρας ζήτημα εμπιστοσύνης, συγκεντρώσας πλειοψηφίαν 59 ψήφων. Μεταξύ των ψηφισθέντων νομοσχεδίων είνε και το περί παροχής ψήφου εις τας γυναίκας.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: Ομάς φοιτητών της νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου ωργάνωσε διαδήλωσιν διαμαρτυρίας κατά της εφαρμογής του νόμου, όστις επιτρέπει χάριν οικονομιών τον περιορισμόν του αριθμού των καθηγητών. Προ της λήξεως της διαδηλώσεως οι φοιτηταί εκυκλοφόρησαν κομμουνιστικάς προκηρύξεις και απεπειράθησαν να παρελάσουν διά των οδών της πόλεως, πράγμα το οποίον ημποδίσθη υπό της αστυνομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT