90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 5-4-1932

51" χρόνος ανάγνωσης

ΔΥΣΤΥΧΙΑ: Ηγγέλθη ότι ο γνωστός πολυεκατομμυριούχος κ. Τζων Ροκφέλλερ [φωτ.] ηγόρασε τον περίφημον αδάμαντα «Μέγα Μογγόλον» αντί ποσού 2 εκατομμυρίων φράγκων. Ως γνωστόν, ο αδάμας ούτος ο οποίος ζυγίζει 280 καράτια και είναι εις εκ των ωραιοτέρων του κόσμου, έχει ολόκληρον περιπετειωδεστάτην ιστορίαν, αποδιδομένης εις αυτόν της ιδιότητος ότι φέρη δυστυχίαν εις τους κατόχους του.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ: Βελιγράδιον – Μετά την λήξιν του πρωινού υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός κ. Ζίφκοβιτς ανεκοίνωσε προς τους συναδέλφους του ότι θεωρών ως λήξασαν την αποστολή ήτις τω ανετέθη κατά τον Ιανουάριον 1929, απεφάσισε να υποβάλη προς τον Βασιλέα την παραίτησιν της υπ’ αυτόν Κυβερνήσεως.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ: Εν θηρίον των θαλασσών, πρωτοφανές εις όγκον και μήκος, προκάλεσεν τον θαυμασμόν του επιστημονικού κόσμου της Ευρώπης, ηλιεύθη εις τον Βόρειον Παγωμένον ωκεανόν. Είνε μία τεραστία φάλαινα ομοία της οποίας ουδέποτε άλλοτε μέχρι σήμερον είχεν αλιευθή. Το βάρος της υπολογιζόμενον εις οκάδας υπερβαίνει τας δώδεκα χιλιάδας και το μήκος της τα δέκα πέντε μέτρα. Μεταξύ του θηρίου τούτου και του φαλαινοθηρικού συνήφθη αληθής μάχη κατά την οποίαν το πλοίον παρ’ ολίγον να καταποντισθή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT