90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 8-4-1932

52" χρόνος ανάγνωσης

ΠΑΤΑΓΟΝΙΑ: Αγγέλλεται εκ Μπουένος Αϋρες ότι η υπό του ιερέως Αλβέρτου ντε Αγκοστίνι εξερεύνησις της Παταγονικής Κορδιλιέρας, η οποία ήτο άγνωστος μέχρι τούδε, παρά τας γενομένας κατά το 1914 και 1916 αποπείρας Γερμανών επιστημόνων, επερατώθη ήδη. Η αποστολή του τολμηρού ιερέως, αφού ανήλθεν επί της κορυφής Φιτς Ρόυ, ύψους 3.345 μέτρων, όπου δεν είχε φθάση ακόμη κανείς εξερευνητής, επέστρεψε εις τον τόπον της αφετηρίας της. […] Η εξερεύνησις της Παταγονικής Κορδιλιέρας απέδωκε πλουσιώτατον υλικόν βοτανικόν, γεωλογικόν και ζωολογικόν, απέδειξε δε ότι η περιοχή εκείνη είνε εντελώς ακατοίκητος, αντιθέτως προς το πιστευόμενον μέχρι τούδε.

ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ: Υπό της Κυβερνήσεως απεφασίσθη οριστικώς η σύστασις οργανισμού, μέσω του οποίου θα γίνωνται οι συμψηφισμοί των ανταλλασσομένων μεταξύ Ελλάδος και των άλλων κρατών εμπορευμάτων. […] Τούτο θα επιτευχθή διά της καταγγελίας των σημερινών εμπορικών συμβάσεων μεθ’ όλων των Κρατών, στηριζομένων, ως γνωστόν, εις την ρήτραν του μάλλον ευνοουμένου κράτους και της συνάψεως νέων ετησίας διαρκείας, αι οποίαι θα καθιερώνουν την αρχήν της καθωρισμένης ποσότητας εισαγωγής παρ’ ενός εκάστου Κράτους. Τοιαύται εμπορικαί συμβάσεις έχουν συναφθή ήδη μετά της Αυστρίας και Σουηδίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT