90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 9-4-1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΕΚΘΕΣΗ: Οι αντιπρόσωποι του Τύπου είχον την ευκαιρίαν να ίδουν εις τας αιθούσας του Ζαππείου Μεγάρου την πρώτην Αεροπορικήν Εκθεσιν Αθηνών, η οποία ανοίγει αύριον και προμηνύεται να συγκεντρώση αμέριστον το ενδιαφέρον του Ελληνικού κοινού, λόγω της ποικιλίας των εκθεμάτων τα οποία περιλαμβάνει. Ο τρόπος καθ’ ον ωργανώθη και η συμμετοχή εις αυτήν της Διεθνούς Αεροπορικής βιομηχανίας, την καθιστούν πρώτην εις το είδος της όχι μόνον διά την Ελλάδα αλλά και δι’ ολόκληρον την Βαλκανικήν και την Ανατολήν.

ΑΙΜΑΤΗΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ: «Κατά την 7 – 7 1/4 εσπερινήν ευρισκόμεθα με τον σύμβουλον της Α.Ε.Π. εις το κέντρον του κ. Στρατήγη επί εξέδρας ήτις είχε στηθή διά να ομιλήση ο κ. Στρατήγης, όστις ανεμένετο. […] Την στιγμήν εκείνην από το απέναντι καφενείον ωμίλει ο πρόσφυξ υποψήφιος δήμαρχος Βαρδόπουλος, όστις εξηρέθιζε μερικούς οπαδούς του συγκεντρωθέντες εκεί, λέγων ότι “τώρα είνε η ευκαιρία να εκδικηθούν οι πρόσφυγες και να βάλουν φωτιά εις τας Αθήνας”. […] Εγώ ηναγκάσθην να ανέλθω εις την εξέδραν και ήρχισα να ωμιλώ εις τους συγκεντρωμένους. Πριν τελειώσω όμως είδα από το απέναντι κέντρον του Βαρδόπουλου λάμψεις και ήκουσα πυροβολισμούς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT