90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 12-4-1932

52" χρόνος ανάγνωσης

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ: Γενεύη – Η γενική επιτροπή της Διασκέψεως του αφοπλισμού επανέλαβε σήμερον τας εργασίας της. Ο Αμερικανός κ. Γκίψον επρότεινε την ολοσχερή κατάργησιν των τανκς, των βαρέων τηλεβόλων και των ασφυξιογόνων. Οι αντιπρόσωποι Ελβετίας και Αγγλίας απεδέχθησαν την πρότασιν. Ο Αγγλος υπουργός των Εξωτερικών εδήλωσεν ότι θα έπρεπε να ληφθούν ανάλογα μέτρα και διά τους κατά θάλασσαν και αέραν εξοπλισμούς. Ο αντιπρόσωπος της Γερμανίας ετόνισεν ότι η Διάσκεψις θα έπρεπε να επιδιώξη την κατάργησιν των εξοπλισμών και ουχί μόνον τον περιορισμόν των. Ο Ταρντιέ επρότεινεν όπως αι προτάσεις παραπεμφθούν εις ειδικόν γραφείον.

ΘΑΥΜΑ: Παρίσιοι – Τηλεγραφούν εκ Βερολίνου ότι τα τελικά αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών έχουν ως εξής: Χίνδεμπουργκ 19.367.680, Χίτλερ 13.419.603, Τέλμαν 3.705.898. Εκ του αποτελέσματος των εκλογών προκύπτει ότι η πλειοψηφία ήτις ανέδειξε τον πρόεδρον Χίνδεμπουργκ είνε ετερογενής, ενώ ο Χίτλερ θα ισχυρισθή ότι το κόμμα του είνε το ισχυρότερον όλων εν Γερμανία. Ο «Χρόνος», σχολιάζων την εκλογήν Χίνδεμπουργκ, γράφει ότι κατ’ αυτήν ο Χίτλερ εσημείωσε νέαν σημαντικήν πρόοδον. Μόνον θαύμα –γράφει– θα δυνηθή πλέον να αποσοβήση την εφαρμογήν του εθνικοσοσιαλιστικού πειράματος εν Γερμανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT