90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 13-4-1932

52" χρόνος ανάγνωσης

ΕΛΠΙΔΕΣ: Νέαι και όχι αβάσιμοι αυτήν την φοράν ελπίδες μεταδίδονται από την Αμερικήν διά την θεραπείαν του καρκίνου. Εις το ειδικόν Ινστιτούτον Καρκινολογίας του Πανεπιστημίου της Κολομβίας, χάρις εις την δωρεάν ενός πολυεκατομμυριούχου, επετεύχθη ο πολλαπλασιασμός κυττάρων καρκίνου εντός του ανθρωπίνου σώματος. Σημειωτέον ότι είνε η πρώτη φορά κατά την οποίαν επέτυχεν η επιστήμη αυτό το κατόρθωμα, δηλαδή καλλιέργειαν καρκίνου εις τεχνητόν παρασκεύασμα.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ: «Η Ελλάς –εδήλωσεν ο κ. Βενιζέλος [στη Γενεύη]– αρνείται να παίξη τον ρόλον εμπόρου ευρισκομένου εν πτωχεύσει, όστις ζητεί και δέχεται ευκολίας άνευ θετικού σκοπού, διότι γνωρίζει ότι δεν δύναται ούτε να σωθή ούτε να πληρώσει αργότερα. Υπό τας παρούσας συνθήκας, προ της αδυναμίας τού να επιτύχη δάνειον, η Ελλάς είνε υποχρεωμένη να λάβη από τούδε μέτρα ικανά διά την αντιμετώπισιν της καταστάσεως, αναστέλλουσα την πληρωμήν των τοκοχρεωλυσίων και γνωρίζουσα ότι το Συμβούλιον, το οποίον κατανοεί την πραγματικότητα, δεν θα επικρίνη την Ελλάδα διά πράξιν δικαιολογημένην υπό των γεγονότων». […] Οι κ. Σάιμον και Ταρντιέ ήκουσαν την έκθεσιν του κ. Βενιζέλου μετά πολλής ευμενείας και καταφανούς προς την Ελλάδα συμπαθείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT