90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 29-4-1932

52" χρόνος ανάγνωσης

ΕΠΕΤΕΙΟΣ: Την παρελθούσαν Δευτέραν εορτάσθη εν Λονδίνω η 17η επέτειος της πρώτης αποβάσεως των αγγλικών στρατευμάτων εις τα Δαρδανέλλια. Εις μνήμην των Αυστραλών [φωτ.] ιδίως και Νεοζηλανδών, οι οποίοι εφονεύθησαν κατά την εκστρατείαν της Καλλιπόλεως, ετελέσθησαν μνημόσυνα εις όλας τας αγγλικάς εκκλησίας.

ΔΙΑΒΗΜΑ: Οι πρεσβευταί Αγγλίας, Γαλλίας και Ιταλίας κ.κ. Ράμσαιη, Κλεμάν Σιμόν και Μπαστιάννι επεσκέφθησαν χθες την μεσημβρίαν, κατόπιν συνεννοήσεώς των, αλληλοδιαδόχως εις το υπουργείον των Εξωτερικών τον κ. Μιχαλακόπουλον και προέβησαν εις ταυτόσημα διαβήματα εκ μέρους των Κυβερνήσεών των διά το ζήτημα της αναστολής των χρεολυσίων. Εις το διάβημα προέβησαν εξ αφορμής της επιστολής την οποίαν ο τέως υπουργός των Οικονομικών κ. Μαρής είχεν απευθύνει προς την Διεθνή Οικονομικήν Επιτροπήν διά την αναστολήν των χρεολυσίων […].

ΕΠΙΣΚΕΨΗ: Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ισμέτ πασάς, συνοδευόμενος υπό του υπουργού των Εξωτερικών Τεβφήκ Ρουσδή βέη και άλλων Τούρκων πολιτικών ανδρών, αφίκετο εις Μόσχαν δι’ εκτάκτου αμαξοστοιχίας. Εις τον σταθμόν εδεξιώθησαν τους Τούρκους υπουργούς οι κ.κ. Μολότωβ και Λιτβίνωβ, άλλα μέλη της κυβερνήσεως, ολόκληρον σχεδόν το ανώτερον προσωπικόν τού επί των Εξωτερικών επιτροπάτου, ως και τιμητική στρατιωτική φρουρά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT