90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 6-5-1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΑΠΟΓΝΩΣΗ: Ο κ. Λόϋδ Τζωρτζ, απευθυνόμενος προς τους αντιπροσώπους του Τύπου, εδήλωσεν ότι αι σημεριναί οικονομικαί συνθήκαι είναι πολύ χειρότεραι παρά κατά την εποχήν της λήξεως του μεγάλου πολέμου. Είχα, είπε, κάποτε συνεννοηθή μετά του Μπριάν διά την σύγκλησιν μεγάλης διασκέψεως τραπεζιτών όπως συζητήσουν το νομισματικόν πρόβλημα. Η διάσκεψις αύτη ουδέποτε συνήλθεν. Αν το ζήτημα τούτο, όπως και τα ζητήματα των πολεμικών χρεών και επανορθώσεων, δεν διακανονισθούν υπό θαρραλέων πολιτικών ανδρών, δεν θα καταστή δυνατή η οικονομική ανόρθωσις του κόσμου. Τα εν απογνώσει διατελούντα έθνη αποτείνονται ήδη προς την Κ.Τ.Ε., αναμένοντα την λύσιν του τρομακτικού οικονομικού προβλήματος.

ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ: Την 1η Μαΐου συνεπληρώθησαν 316 έτη από του θανάτου του μεγάλου συγγραφέως του «Δον Κιχώτου» Μιχαήλ Θερβάντες, και κατά παλαιοτάτην συνήθειαν –μη διακοπείσαν ουδέ από την εγκαθίδρυσιν της λαϊκής Δημοκρατίας– πολλαί δεήσεις εψάλησαν υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του, ενταύθα και εις τας επαρχίας. Εκ παραλλήλου πλείσται ειδικαί συγκεντρώσεις ωργανώθησαν […]. Οπως έχει καθιερωθή από ετών, η επέτειος αυτή του Θερβάντες συνεπληρώθη και εφέτος με την έναρξιν μιας «Πανηγύρεως του Βιβλίου», η οποία αποτελεί την μεγαλειτέραν πνευματικήν εορτή του έτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT