90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 17-5-1932

52" χρόνος ανάγνωσης

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ: Τηλεγραφούν εκ Τόκιο ότι μετά το χθεσινόν στασιαστικόν κίνημα η κατάστασις είνε ήρεμος. Η είδησις περί εκρήξεως στάσεως εις το αυτοκρατορικόν Ναυτικόν διαψεύδεται κατηγορηματικώς. Η Κυβέρνησις, κατόπιν της δολοφονίας του πρωθυπουργού Ινουκάι [φωτ.], υπέβαλεν την παραίτησίν της, την οποίαν ο αυτοκράτωρ Χιροχίτο ηρνήθη να δεχθή, αναθέσας προσωρινώς εις το υπουργικόν συμβούλιον την διεξαγωγήν της τρεχούσης υπηρεσίας. Τα καθήκοντα του πρωθυπουργού θα ασκεί προσωρινώς ο υπουργός των Οικονομικών. Προβλέπεται σχηματισμός Κυβερνήσεως εθνικού συνασπισμού.

ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡ: Η αγγελθείσα μεταφορά του διαβοήτου αρχιλαθρεμπόρου Αλ Καπόνε εις τας αυστηροτάτας φυλακάς της Ατλάντας, ενώ πολλοί εις την Αμερικήν επίστευον ακόμη εις την πιθανότητα της απολύσεώς του ή του μετριασμού της ποινής του, αποτελεί αναμφιβόλως μίαν πρώτην απόδειξιν της αποφάσεως των αμερικανικών αρχών, όπως θέσουν εις εφαρμογήν τα δραστικά μέτρα εναντίον των παραβατών του νόμου. Γεννάται όμως το ερώτημα: θα κατορθώση άραγε η έννομος τάξις να κατισχύση των ισχυρών και οργανωμένων συμμοριών των «γκάγκστερς» και των «ράκετηρς» αι οποίαι έχουν εξαπλώσει τους πλοκάμους των εις όλην την χώραν και έχουν ήδη συνυφανθή με αυτήν την μορφήν και τον χαρακτήρα της αμερικανικής ζωής;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT