90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 20–5–1932

52" χρόνος ανάγνωσης

ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ: Απεκαλύφθη παρά του αρμοδίου επιθεωρητού ότι οι αλευροβιομήχανοι Βόλου ηγόρασαν τα σιτηρά των ότε το δολλάριον ετιμάτο 78 δραχμάς. Τα απέκρυψαν εις τας αποθήκας των και τα επώλησαν ότε το δολλάριον είχε φθάση τας 125 δρχ.

ΑΠΕΡΓΙΑ: Από της χθεσινής νυκτός η απεργία των υπαλλήλων Τ.Τ.Τ. Λαμβάνει τοιαύτας διαστάσεις, ώστε οι περί την Κυβέρνησιν, οι αρμόδιοι υπουργοί και διευθυνταί σκέπτονται σοβαρώς ποία ριζικώτερα μέτρα δέον να λάβουν διά την αντιμετώπισίν της. Το Κεντρικόν Ταχυδρομείον εξηκολούθησε και κατά την χθεσινήν ημέραν και νύκτα να είνε τελείως έρημον υπαλλήλων.

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ: «Πλήρης αβεβαιότης εξακολουθεί επικρατούσα εις την αγοράν ως προς την ακριβή φύσιν των ληφθέντων ή μελλόντων να ληφθούν μέτρων υπό της ελληνικής Κυβερνήσεως, σχετικώς με το εξωτερικόν χρέος. Αφ’ ενός η Διεθνής Οικονομική Επιτροπή ανακοινοί ότι τα οφειλόμενα ποσά θα κρατηθούν εις λογαρισμούς ειδικούς, αφ’ ετέρου όμως πληροφορίαι εξ άλλων πηγών δεικνύουν ότι η ελληνική Κυβέρνησις προτίθεται να δαπανήση τα ποσά τούτα εις δημόσια έργα. Μεταξύ των οικονομικών και χρηματιστικών κύκλων παρατηρείται αίσθημα αυξανομένης αγανακτήσεως διά την σπάταλον τακτικήν της ελληνικής Κυβερνήσεως» («Χρηματιστηριακά Νέα» Νέας Υόρκης).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT