90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 26-5-1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ: Αι συνεχιζόμεναι ανασκαφαί εις την Λέπτις Μάγκνα φέρουν εις το φως πράγματα τα οποία μαρτυρούν περί του βαθμού της προόδου και του πολιτισμού, εις τον οποίο είχε φθάσει η αρχαία αύτη μεγαλούπολις. Είναι λίαν ενδιαφέρον το θέαμα μιας νεκράς πόλεως η οποία επαναζή ολίγον κατ’ ολίγον προδίδουσα εν προς εν τα μυστικά του πολιτισμού της. Η πόλις είνε η πρωτεύουσα του καρχηδονο-ρωμαϊκού εκείνου κόσμου, η ανατολική επίδρασις του οποίου επέφερε την παρακμήν της Ρώμης.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ: Ο κ. Παπαναστασίου ανεκοίνωσεν ότι μέχρι του απογεύματος, το αργότερον, θα υποβάλη εις τον κ. Πρόεδρον της Δημοκρατίας τον κατάλογον των υπουργών και ότι θα επακολουθήση η ορκωμοσία της νέας Κυβερνήσεως. Εις την Βουλήν θα εμφανισθή η νέα Κυβέρνησις την προσεχή Δευτέραν διά να ζητήση και λάβη την ψήφον εμπιστοσύνης του Σώματος.

ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ: Η αγγλική επίσημος γνώμη είναι πεπεισμένη ότι η ολοκληρωτική κατάργησις των διακυβερνητικών χρεών των προελθόντων εκ του πολέμου, και εν πρώτοις των επανορθώσεων, κατέστη αναπόφευκτος διότι κανείς δεν αναμένει πλέον, κατά την πεποίθησιν των Αγγλων, να ίδη την Γερμανίαν επαναλαμβάνουσαν τας πληρωμάς της εις προσεχές ή απώτερον μέλλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT