90 χρόνια πριν στην «Κ»…29-5-1932

1' 21" χρόνος ανάγνωσης

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Εις το Πολιτικόν Γραφείον συνήλθε χθες την 6ην μ.μ. εις τρίωρον συνεδρίασιν το υπουργικόν συμβούλιον. Εν αρχή, ο πρωθυπουργός κ. Παπαναστασίου κατέστησεν ενημέρους τους συναδέλφους του [φωτ.] της πρωινής συνομιλίας του με τον κ. Βενιζέλον, ανακοινώσας ότι ο αρχηγός των φιλελευθέρων ευρέθη σύμφωνος όπως η νέα Κυβέρνησις μη εμφανισθή εις την Βουλήν την Δευτέραν διά να λάβη τον χρόνον να κατατοπισθή επί της καταστάσεως και καθορίση εν πλήρει επιγνώσει των παρουσιαζομένων αναγκών νομοθετικής μερίμνης τας ολιγοημέρους εργασίας των Βουλών. Προσέθεσεν ότι ο κ. Βενιζέλος τού επανέλαβε την διαβεβαίωσιν ότι το κόμμα των φιλελευθέρων θα παράσχη την κοινοβουλευτικήν υποστήριξίν του προς την Κυβέρνησιν και ότι συνεφώνησε προς την άποψιν ότι το Σύνταγμα δεν αποκλείει να δοθή η ψήφος εμπιστοσύνης ουχί δι’ ονομαστικής ψηφοφορίας, αλλά δι’ ανατάσεως.

ΔΥΣΧΕΡΕΙΑΙ: […] ο πρωθυπουργός κ. Μουσάνωφ, ομιλών περί των ελληνοβουλγαρικών σχέσεων, εξήρε την επιθυμίαν της Βουλγαρίας όπως διατηρή φιλικάς σχέσεις μετά της Ελλάδος. Ετόνισεν όμως ότι υφίστανται δυσχέρειαι διά τον διακανονισμόν των εκκρεμών ζητημάτων μεταξύ των δύο χωρών. «Αι δυσχέρεια –είπε– προέρχονται κυρίως αφ’ ης η Βουλγαρία ήρχισε να καταβάλλη το μεγαλύτερον μέρος των εις αυτήν επιβληθεισών επανορθώσεων εις την Ελλάδα, ήτις εν τοσούτω αντιδρά εις τον διακανονισμόν του ζητήματος των επανορθώσεων και αξιοί όπως αι επανορθώσεις αι καταβαλλόμεναι υπό της Βουλγαρίας συμψηφισθούν με τας υποχρεώσεις της Ελλάδος τας απορρεούσας εκ της συμφωνίας Καφαντάρη – Μολλώφ».

ΩΚΕΑΝΟΠΟΡΟΙ: Το διεθνές συνέδριον των «ωκεανοπόρων» ήρχισε τας εργασίας του εις το Καπιτώλιον την παρελθούσαν Κυριακήν μετά μεγάλης πομπής, επί παρουσία του πρωθυπουργού της Ιταλίας κ. Μουσολίνι. Κυριώτεροι σκοποί του συνεδρίου είνε η θέσπισις κανόνων διά τας υπερωκεανείους πτήσεις και η προπαρασκευή της αποκαταστάσεως τακτικής υπερατλαντικής εναερίου συγκοινωνίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT