90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 31-5-1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΑΜΦΙΒΟΛΟ: Η παραίτησις της Γερμανικής Κυβερνήσεως, μολονότι αναμενομένη, έρχεται εις στιγμήν κρίσιμον και δεν είνε δυνατόν παρά να έχη τας συνεπείας της τόσον εις την εσωτερικήν κατάστασιν του Ράιχ, όσον και εις την διεθνή εξέλιξιν των πολιτικών γεγονότων. Μολονότι η επικρατεστέρα γνώμη είνε ότι ο στρατάρχης Χίντεμπουργκ (φωτ.) θα αναθέση και πάλιν την εντολήν του σχηματισμού νέας Κυβερνήσεως εις τον τέως καγκελάριον, είνε αμφίβολον εάν η σχηματισθησομένη Κυβέρνησις θα βαδίση την αυτήν οδόν την οποίαν εχάραξε η τέως Κυβέρνησις.

ΗΤΤΑ «ΥΓΡΩΝ»: Η Αμερικανική Βουλή εις τελευταίαν συνέλευσίν της απέκρουσε την υποβληθείσαν υπό τινών βουλευτών πρότασιν, όπως επιτραπή η κατανάλωσις ζύθου περιέχοντος 2,75 βαθμούς οινοπνεύματος, επιβαλλομένης επ’ αυτού και αναλόγου φορολογίας. Αι ψήφοι των «ξηρών», οι οποίοι επέμειναν εις την διατήρησιν του ισχύοντος συστήματος ανήλθον εις 228, ενώ οι «υγροί», εκ μέρους των οποίων είχεν υποβληθή η αναφερομένη πρότασις, συνεκέντρωσαν μόνον 169 ψήφους.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΗΘΩΝ: Χθες μόλις ελυτρώθησαν από τα δεσμά του γυναικωνήτου, τα καφάσια, τα γιασμάκια, τον φερετζέ και σήμερον εισέρχονται εις το αστυνομικόν σώμα αι Οθωμανίδες και κατατάσσονται ως αστυφύλακες εις την αστυνομίαν ηθών, όπως αναγγέλλει σχετικόν τηλεγράφημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT