90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 1.6.1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΑΠΕΛΑΣΗ: Ο πρωθυπουργός κ. Παπαναστασίου ανεκοίνωσε χθες ότι η Κυβέρνησις αναγκάζεται μετά λύπης της να λάβη τα εκ των κειμένων νόμων ενδεικνυόμενα μέτρα εναντίον του Θ. Παγκάλου και των κυριωτέρων εκ των συνεργατών του διά να τεθή τέρμα εις τας περί κινημάτων διαδόσεις, τας προκαλούσας την συνεχή ανησυχίαν της δημοσίας γνώμης. Προς τούτο έδωκεν εντολήν να διαβιβασθή προς την τοπικήν επιτροπήν ασφαλείας κατάλογος των κυριωτέρων εκ των συνεργατών του τέως δικτάτορος διά να προέλθη αύτη αμέσως εις την έκδοσιν αποφάσεων περί εκτοπισμού του κ. Παγκάλου και όσων εξ αυτών ήθελε κρίνει επικινδύνους διά την δημοσίαν τάξιν.

ΦΟΝ ΠΑΠΠΕΝ: Ο Πρόεδρος Χίντεμπουργκ, αφού εδέχθη τους αρχηγούς όλων των κομμάτων, πλην των εθνικιστών, ανέθεσε τον σχηματισμόν κυβερνήσεως εθνικού συνασπισμού εις τον Φον Πάππεν, όστις απεδέχθη την εντολήν. […] Είνε εις των ιδιοκτητών της εφημερίδος «Γερμανία» ήτις αποκλίνει μάλλον προς την δεξιάν. […] Οι χιτλερικοί θα παράσχουν την υποστήριξίν των προς την νέαν Κυβέρνησιν μέχρι της λήξεως των εργασιών της Διασκέψεως της Λωζάννης, υπό δύο όρους, την παροχήν αδείας διά την ανασυγκρότησιν των τμημάτων εφόδου και την διενέργειαν εκλογών το ταχύτερον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT