90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 3-6-1932

52" χρόνος ανάγνωσης

ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Η νέα υπό τον φον Πάππεν γερμανική Κυβέρνησις ωρκίσθη σήμερον το απόγευμα συμπληρωθείσα με υπουργόν των Εξωτερικών τον βαρώνον φον Νόραϊτ, με υπουργόν των Οικονομικών τον κόμητα Σβέριν φον Κρόσιγκ και της Δικαιοσύνης τον δόκτορα Γκέρτνερ. […] Γενικώς πιστεύεται ότι η νέα Κυβέρνησις διά των εκλογών θα προπαρασκευάση την εις την αρχήν άνοδον του Χίτλερ.

ΝΑΥΛΟΣ: Το εν Πειραιεί Σοβιετικόν γραφείον ναυλώσεων έλαβεν απόφασιν όπως τα 30% του ναύλου των υπό των Σοβιέτ ναυλουμένων ελληνικών φορτηγών πληρώνονται εις δραχμάς και με τιμήν λίρας την εκάστοτε οριζόμενην υπό της Τραπέζης της Ελλάδος, εις την απόφασιν δε ταύτην, την οποίαν ήρχισε να εφαρμόζη, δεν υπήχθησαν μόνον τα σκάφη τα προοριζόμενα δι’ εκφόρτωσιν εις Ελλάδα, αλλά και όλα τα κατευθυνόμενα εις λιμένας του εξωτερικού. Ούτω, ένα φορτηγόν του οποίου ο ναύλος περιστρέφεται εις 2.000 μέχρι 2.500 λιρών θα λαμβάνη το αντίτιμον των 30% ή τας 700 και πλέον λίρας εις δραχμάς, ενώ ο πλοιοκτήτης πληρώνει όλα τα έξοδα του πλοίου, δηλαδή μισθούς, τροφοδοσίαν, υλικά, γαιάνθρακας, λιμενικά τέλη, υγειονομικά, ασφαλείας πλοίου και φορτίου, σιβακτικά, φορτοεκφορτωτικά κ.ά. εις λίρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT