90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 4-6-1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ [αγόρευση Παπαναστασίου]: « […] εδηλώσαμεν υπό ποίας προϋποθέσεις θα ήτο δυνατόν να αναλάβωμεν την ευθύνην της διακυβερνήσεως της χώρας. Εζητήσαμεν την αμέριστον υποστήριξιν της πλειοψηφίας της Βουλής, αλλά αι δηλώσεις του αξιοτίμου αρχηγού των φιλελευθέρων, αι αντιρρήσεις του εις ωρισμένα σημεία του προγράμματός μας, αι επιφυλάξεις του εις άλλα, το σύνολον εν γένει της αγορεύσεως αυτού, κάθε άλλο παρά είνε ικανά να εδραιώσουν το κύρος της Κυβερνήσεως και να μας επιτρέψη όπως εκπληρώσωμεν την αποστολήν μας. […] Δεν είνε μόνον αι αντιρρήσεις αύται, αλλά και το σύνολον της αγορεύσεως ήτο τοιούτον ώστε να μας πείθη ότι δεν έχομεν την αμέριστον υποστήριξιν της πλειοψηφίας και ως εκ τούτου ευρισκόμεθα εις την ανάγκην να υποβάλωμεν την παραίτησιν ημών και παρακαλώ τον κ. Πρόεδρον της Βουλής να διακόψη τας εργασίας αυτής μέχρις ότου λήξη η κυβερνητική κρίσις».

ΕΝΤΟΛΗ: Βουκουρέστιον – Ο κ. Τιτουλέσκο ανήλθε σήμερον μετά μεσημβρίαν εις τ’ ανάκτορα, όπου εγένετο δεκτός εις ακρόασιν παρά τω βασιλεί, όστις τον εκράτησε εις γεύμα. Ο κ. Τιτουλέσκο, αναχωρών των ανακτόρων, εδήλωσεν ότι ο βασιλεύς τω ανέθεσεν εντολήν σχηματισμού κυβερνήσεως συνασπισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT