90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 7-6-1932

51" χρόνος ανάγνωσης

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: Η μις Μέριελ Μπακάναν, θυγάτηρ του σερ Τζωρτζ Μπακάναν, πρεσβευτού της Μεγάλης Βρεττανίας εν Ρωσσία κατά την εποχήν της μπολσεβικικής επαναστάσεως, εξέδωκεν εσχάτως εν βιβλίον υπό τον τίτλον «Το τέλος μιας Αυτοκρατορίας», το οποίο προκαλεί πολλάς συζητήσεις και σχόλια. Εις το βιβλίον τούτο, η νεαρά συγγραφεύς κατηγορεί –ούτε ολίγον ούτε πολύ– τον πρώην πρωθυπουργόν της Αγγλίας κ. Λόυδ Τζωρτζ ως αμέσως υπεύθυνον διά τον θάνατον των μελών της τσαρικής οικογενείας [φωτ.] επειδή δεν επέτρεψεν εις αυτά, όταν ακόμη ήτο καιρός, να καταφύγουν εις το αγγλικόν έδαφος διά να σωθούν.

ΑΝΑΤΟΛ ΦΡΑΝΣ: Μεγάλην επιτυχίαν εσημείωσε προ ημερών εν Παρισίοις η εις πλειστηριασμόν πώλησις διαφόρων αυτογράφων και χειρογράφων του διασήμου Γάλλου συγγραφέως Ανατόλ Φρανς. Το μεγαλείτερον ποσόν προσεφέρθη διά τα χειρόγραφα του γνωστού έργου του συγγραφέως «Κόκκινος Κρίνος», τα οποία ηγοράσθησαν από ένα μανιώδη συλλέκτην αντί 70.000 φράγκων.

ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΚΑ: Εις την χώραν όπου ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα και θάλλει η ελαία τα μεν πορτοκάλια έφθασαν αισίως εις την τιμήν των πέντε δραχμών έκαστον, το δε έλαιον εις την τιμήν των τεσσαράκοντα δραχμών κατ’ οκάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT