90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 15–6–1932

52" χρόνος ανάγνωσης

ΒΛΑΚΕΙΑ: Η ανάθεσις της Πρωθυπουργίας εις τον Στυλιανόν Γονατάν αποτελεί πράξιν κακίστην. Από ημερών γράφεται ότι αποτελεί πρόκλησιν, ότι αποτελεί αυθάδειαν, ότι αποτελεί ιταμότητα των κρατούντων απέναντι ενός κόσμου, ο οποίος παθών και αδικηθείς και αιματηρότατα πληρώσας το τίμημα της εγκληματικής νίκης των αντιπάλων του ηθέλησε και προσεπάθησε και εζήτησε έκτοτε, τίποτε άλλο: χάριν του τόπου να λησμονήση. Αλλά δεν αποτελεί πρόκλησιν και αυθάδειαν μόνον η πρωθυπουργοποίησις του Στυλιανού Γονατά. Αποτελεί αμέτρου σημασίας βλακείαν των κυβερνώντων […].

ΑΝΑΣΤΟΛΗ: Πληροφορούμεθα ότι η Κυβέρνησις, εφαρμόζουσα το άρθρον 9 της συμφωνίας περί διακανονισμού του μετά των Ηνωμένων Πολιτειών πολεμικού χρέους, εζήτησε από την Αμερικανικήν όπως ανασταλή η απαιτητή την 1ην προσεχούς Ιουλίου εξάμηνος δόσις εξ 130.000 δολλαρίων.

ΕΞΕΓΕΡΣΗ: Χθες συνεκροτήθη εις Κηφισσιάν παλλαϊκόν συλλαλητήριον των κατοίκων της εξ αφορμής της γενικευθείσης πλέον εξεγέρσεως εναντίον της Ούλεν. Αφορμή της εξεγέρσεως υπήρξε το γεγονός ότι η εταιρεία αυθαιρέτως ηύξησε την τιμήν εκάστου κυβικού μέτρου ύδατος από δρ. 3.30 εις 12 δρχ. Επιπλέον ζητείται όπως η αύξησις αύτη καταβληθή αναδρομικώς, διότι ισχυρίζεται ότι κακώς η Κηφισσιά και το Μαρούσι εθεωρήθησαν προάστια […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT