90 χρoνια πριν… 23–6–1932

52" χρόνος ανάγνωσης

ΠΡΩΣΣΙΚΗ ΔΙΑΙΤΑ: Κατά την έναρξιν της συνεδριάσεως της πρωσσικής Διαίτης, η κομμουνιστική ομάς υπέβαλε πρότασιν περί διακοπής της συνεδριάσεως προς τον σκοπόν τού να δοθή καιρός εις τα κόμματα να συζητήσουν την κομμουνιστικήν πρότασιν. Διά της προτάσεως ταύτης, οι κομμουνισταί εδήλουν ότι θα εψήφιζον ως πρόεδρον και αντιπρόεδρον της Διαίτης τους υποψηφίους του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και του κόμματος Κέντρου επιδιώκοντες την αποτυχίαν των υποψηφίων Χιτλερικών, χωρίς να ζητούν να αναδείξουν ίδιον υποψήφιον. Κατά την επακολουθήσασαν διακοπήν οι σοσιαλδημοκράται εδέχθησαν την πρότασιν των κομμουνιστών, αλλά το κόμμα του Κέντρου την απέκρουσεν. Κατόπιν τούτου, οι κομμουνισταί απέσυραν την πρότασίν των. Ούτω εξελέγη πρόεδρος ο υποψήφιος των εθνικοσοσιαλιστών κ. Κερλ [φωτ.] όστις έλαβεν 197 ψήφους έναντι 91 τας οποίας έλαβεν ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος και 53 ας έλαβεν ο κομμουνιστής.

ΑΥΞΗΣΗ: Εις το υπουργείον Συγκοινωνιών ελήφθη η απάντησις της Ηλεκτρικής Εταιρίας σχετικώς με την αύξησιν της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος. Η εταιρία αναφέρει ότι η εφαρμοσθείσα αύξησις κατέστη απαραίτητος μετά την πτώσιν της αξίας της δραχμής και εξηγεί λεπτομερώς τα βάρη των δανείων και την αξίαν του καταναλισκομένου γαιάνθρακος […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT