90 χρόνια πριν στην «Κ»…29 – 6 – 1932

51" χρόνος ανάγνωσης

ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ: Εκυκλοφόρησαν χθες ευρύταται φήμαι, κατά τας οποίας ο κ. Κονδύλης εις τας συνομιλίας του κατά τας τελευταίας ημέρας ομιλεί περί λίαν προσεχεστάτης της πραγματοποιήσεως κυβερνητικής μεταβολής συνεπεία επεμβάσεως του στρατού και ότι η κατάστασις πρόκειται να περιέλθη διά της μεταβολής ταύτης εις χείρας του. Εις ενίσχυσιν των φημών ανεφέρετο η σημειουμένη ζωηροτάτη κίνησις στρατιωτικών πλησίον του κ. Κονδύλη τον οποίον μεταξύ άλλων επεσκέφθη χθες και ο διοικητής του 1ου συντάγματος κ. Διάμεσης […]. Κατά πληροφορίας μας ασφαλείς εκδηλούνται διαθέσεις μεταξύ εγκύρων κύκλων των κομμάτων της αντιπολιτεύσεως, όπως ανεξαρτήτως του φυσιολογικού, λόγω του εκλογικού συστήματος, ανταγωνισμού των, συντονίσουν ταύτα τας προσπαθείας των εις την εξασφάλισιν της ομαλής εξελίξεως της καταστάσεως σχεδίων προς εκμετάλλευσιν των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

ΕΛΣΓΟΥΟΡΘ: Αγγέλλεται εκ Νέας Υόρκης ότι ο εξερευνητής Λίνκολν Ελσουορθ προτιθέμενος να επιχειρήση μιαν εξερευνητικήν πτήσιν εις τον Νότιον Πόλον κατά το προσεχές έτος, ηγόρασε τελευταίως εν μεταλλικόν αεροπλάνον τύπου Νόρθροπ, το οποίον δύναται να αναπτύσση μέσην ταχύτητα 370 χιλιομέτρων την ώραν. Το αεροπλάνον θα είνε έτοιμον διά τας δοκιμαστικάς πτήσεις, τον προσεχή Αύγουστον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT