90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 8–7–1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΒΑΝΤΕΡΦΟΓΚΕΛ: Καθώς βαδίζομεν προς τους δρόμους μια ομάς ημιγύμνων εκδρομέων, τους οποίους χρυσώνει ο ήλιος, διέρχεται μπροστά μας. Τα υποδήματά των βυθίζονται εις το υγρόν ακόμη έδαφος του δρόμου, εις τους ώμους των μεταφέρουν κατσαρόλες και άλλα σκεύη. Είνε οι «Βαντερφόγκελ», δηλαδή τα «ταξειδιωτικά πτηνά», όπως αυτετιτλοφορούντο κατά τας πρώτας ημέρας, διότι το κίνημα αυτό το οποίον περιελάμβανε την φυσιολάτριδα νεολαίαν, χρονολογείται από τας παραμονάς του πολέμου. «Αρχικώς ήσαν αντικείμενον ειρωνείας», μου λέγει ο σύντροφός μου, ήδη έχουν σχηματίση σχολήν εις την οποίαν προσχωρεί όλη, ή σχεδόν όλη, η νεολαία εκείνη που «ημπορεί μόνη της να ελευθερωθή και να προστατευθή εν μέσω ενός πολύ αποκλειστικού αυτονομισμού».

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΟΙΝΟΙ: Κατά παρασχεθείσας αρμοδίως πληροφορίας σχετικώς με το ζήτημα της καταναλώσεως των ελληνικών οίνων εις τας ξένας αγοράς δημιουργούνται από του προσεχούς μηνός Αυγούστου λίαν δυσμενείς συνθήκαι, προβλέπεται δε ότι θα παύση και η πραγματοποιούμενη σήμερον εξαγωγή μικράς ποσότητος.

ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ: Η μικτή ρουμανοσοβιετική επιτροπή η επιφορτισμένη με την ρύθμισιν των μεθοριακών επεισοδίων, συνήλθεν εις την Κίνα της Βεσσαραβίας όπως ενεργήση ανακρίσεις επί των διαφόρων επεισοδίων των τελευταίων ημερών επί του Δνειστέρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT