90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 12-7-1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΒΕΛΓΙΟ: Τηλεγραφούν εκ Βρυξελλών, ότι τα κυβερνητικά μέτρα της αποστολής στρατού εναντίον των απεργών, προεκάλεσαν αγανάκτησιν μεταξύ των εργατών της χώρας και έσχον ως αποτέλεσμα την επέκτασιν της απεργίας. Συγκρούσεις εσημειώθησαν εις διαφόρους πόλεις και ιδίως εις Μαρσιέν, όπου οι απεργοί επυρπόλησαν επαύλεις διαφόρων βιομηχάνων και ύψωσαν οδοφράγματα, τα οποία ο στρατός κατέλαβε με εφ’ όπλου λόγχην. Αι οδοί είχον καλυφθή με στρώματα θραυσμένων φιαλών όπως παρεμποδίζονται, αι επελάσεις του ιππικού. […] Πολλά εργοστάσια κατελήφθησαν υπό των απεργών, η δε αστυνομία μετά κόπου κατώρθωσε να τους απομακρύνη εκείθεν. Ηδη η απεργία επεκτείνεται εις την περιοχήν της Μπραβάντης, υπάρχουν δε φόβοι ότι θα φθάση μέχρι των Βρυξελλών [φωτ.].

ΦΡΙΚΑΛΕΟΣ: Η ζέστη, το «κύμα του καύσωνος», η υψηλή θερμοκρασία, ιδού το μοτίβο των δύο τελευταίων ημερών. Πράγματι δε εσημειώθη μια εξαιρετική ύψωσις της θερμοκρασίας, μια ζέστη αποπνικτική, ένας καύσων φρικαλέος ο οποίος παρέλυσε κάθε διάθεσιν προς εργασίαν. Και όχι μόνον αυτό· ούτε να αναπαυθή κανείς δεν μπορεί υπό τας συνθήκας αυτάς ο ύπνος είνε μαρτύριον. Προσπαθεί κανείς να κοιμηθή, στριφογυρίζει εις το κρεββάτι του, αλλά δεν κατορθώνει να κλείση μάτι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT