90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 20-8-1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΕΚΛΟΓΕΣ: Εδημοσιεύθησαν χθες τα Διατάγματα περί προκηρύξεως των εκλογών κ.λπ., έχοντα ως εξής. «Εχοντες υπ’ όψιν το άρθρον 38 του Συντάγματος, διατάσσομεν να ενεργηθώσι την 25ην Σεπτεμβρίου ε.έ. γενικαί βουλευτικαί εκλογαί. Εχοντες υπ’ όψει τα άρθρα 38 και 78 του Συντάγματος, συγκαλούμεν την Βουλήν και την Γερουσίαν εις σύνοδον εν Αθήναις τη 24 Οκτωβρίου ε.έ.» [φωτ. Η Βουλή, σήμερα Εθνικό Ιστορικό Μουσείο].

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Εις τα γειτονικά Καλύβια της Χασιάς παίζουν ποδόσφαιρον. Αλλά τα αποτελέσματα των αγώνων δεν είνε καθόλου ειρηνικά. Οταν ηττάται μια ομάς, οι φίλοι και οι συγγενείς εννοούν «να πάρουν το αίμα των πίσω». Και ως να επρόκειτο περί ήττης ατιμωτικής, ορμούν με μαχαίρας και εκδικούνται. Δι’ αυτόν τον λόγον εις τα Καλύβια της Χασιάς εφονεύθη προχθές εις δεκαεπταετής νεανίας. Παρίσταται, λοιπόν, ανάγκη εις το εξής οι ποδοσφαιρικοί αγώνες να διεξάγωνται παρουσία ισχυράς στρατιωτικής δυνάμεως.

ΜΕΤΡΑ ΤΑΞΕΩΣ: Θεσσαλονίκη, 19 Αυγούστου – Κατόπιν των γενομένων τελευταίως συμπλοκών μεταξύ κομμουνιστών και εθνικιστών, αι αρχαί έλαβον εξαιρετικά μέτρα προς πρόληψιν νέων σκηνών. Η αστυνομία ετοποθέτησεν εις τα κέντρα όπου συγκεντρούνται εργάται ισχυράς περιπόλους, πάντες δε οι ύποπτοι παρακολουθούνται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT