90 χρόνια πριν…26 – 8 – 1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΝ: Τηλεγραφήματα εκ Μαδρίτης αγγέλλουν ότι ο στρατηγός Σαν Χούρχο, μία των χαρακτηριστικωτέρων στρατιωτικών φυσιογνωμιών του μοναρχικού καθεστώτος κατεδικάσθη εις θάνατον επί εσχάτη προδοσία. Οι εξ στρατοδίκαι, οίτινες εξέδωκαν την εις θάνατον καταδικαστικήν απόφασιν, συνεσκέπτοντο καθ’ όλην την νύκτα της χθες διά την έκδοσιν της αποφάσεως, ήτις ανεμένετο εναγωνίως εις όλην την χώραν. […] Καθ’ όλην την νύκτα της χθες εν αναμονή της εκδόσεως της αποφάσεως άπειρον πλήθος απεπειράτο να συγκροτήση διαδήλωσιν προ των δικαστηρίων υπέρ της εις θάνατον καταδίκης του στρατηγού […].

ΑΝΑΤΙΜΗΣΗ: Εσυνεχίσθη και χθες η αλματική ανατίμησις του ξένου συναλλάγματος και παραλλήλως η ραγδαία υποτίμησις των εις δραχμάς κρατικών χρεωγράφων. Ούτω η λίρα Αγγλίας, τιμωμένη 580 δραχμάς ανήλθε την εσπέραν 605 δραχμάς όπου και έκλεισε. Επίσης το δολλάριον από 168, ανήλθε εις τας 175 δραχ. Εξ άλλου αι ομολογίαι των ανταλλαξίμων από 522 δραχμάς υπετιμήθησαν μέχρι των 502 δραχμών. Οι αρμόδιοι δεν γνωρίζουν πού να αποδώσουν την σημειουμένην ανατίμησιν του ξένου συναλλάγματος. Εν τούτοις παρατηρείται […] ότι δεν σημειούται μεγάλη εξαγωγική κίνησις επί της σταφίδος, γεγονός, το οποίον επιδρά υποτιμητικώς επί της δραχμής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT