90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 1–9–1932

52" χρόνος ανάγνωσης

ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: «Το πρόβλημα λοιπόν τίθεται ως εξής: Πώς είνε δυνατόν να παράγωνται καλαί ταινίαι. Μια καλή ταινία ευρίσκει πάντοτε πτερά και είνε ικανή να υπερασπισθή μόνη της θαυμάσια. Το μόνον πραγματικόν προστατευτικόν μέτρον διά την κινηματογραφικήν βιομηχανίαν είνε η καλή παραγωγή, η παραγωγή ταινιών διεθνούς αξίας. Εφ’ όσον αι ιδικαί μας ταινίαι θα έχουν διεθνή αξίαν, κανέν απαγορευτικόν μέτρον δεν θα μας φοβίζει. Αν και περιοριζόμενος διά των λαμβανομένων μέτρων, ο συναγωνισμός μένει πάντοτε ο μέγας νόμος, ο οποίος εμψυχώνει το δημιουργικόν πνεύμα. Η γνώσις και των ξένων καλών ταινιών είνε και η γνωστοποίησις εις το κοινόν σας θα μείνη πάντοτε μια ζωτική ανάγκη» [Λούις Λόρενς, γενικός διευθυντής της Μέτρο-Γκόλντουιν-Μάγερ].

ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΙ: Από την Δημαρχίαν μάς απεστάλησαν επιστολαί φέρουσαι πλαστήν την υπογραφήν του Διευθυντού της «Καθημερινής» διά των οποίων ζητούνται χρηματικά βοηθήματα υπέρ διαφόρων αγνώστων. Επειδή είναι πιθανόν και αλλού ν’ απευθύνονται οι επιχειρηματίαι, δηλούται και δημοσία όπως εδηλώθη εις την Δημαρχίαν, ότι εκ μέρους της «Καθημερινής» και των εν αυτή δεν αποστέλλονται ποτέ τοιούτου είδους επιστολαί και συνεπώς όσοι τας παρουσιάζουν είναι απλώς πλαστογράφοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT