90 χρoνια πριν… 2–9–1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΙΧΝΗ: Τα ίχνη του διοικητού της Τραπέζης της Αγγλίας κ. Μόνταγκιου Νόρμαν απωλέσθησαν εις τας Ηνωμένας Πολιτείας! […] Ως γνωστόν, ο Αγγλος Τραπεζίτης έφθασεν εις την Αμερικήν την παρελθούσαν εβδομάδα με τον σκοπόν να διεξαγάγη διαπραγματεύσεις μετά των Αμερικανών συναδέλφων του. Περί του χαρακτήρος και του σκοπού των διαπραγματεύσεων τούτων ετηρήθη απόλυτος μυστικότης. Το Σάββατον ανεχώρησεν εκ του Μπαρ Χάρμπουρ, της Πολιτείας Μαίην, όπου είχε διέλθη το «γουήκ-εντ» του, το ατμόπλοιον όμως επί του οποίου είχε κρατήσει καμπίναν ανεχώρησε από την Νέαν Υόρκην άνευ αυτού. Η μυστηριώδης αυτή εξαφάνισις έδωσε λαβήν εις πολλά και ποικίλα σχόλια μεταξύ των κύκλων της Γουώλλ Στρητ, όπου επικρατεί η πεποίθησις ότι η επίσκεψις του Αγγλου τραπεζίτου οφείλεται εις επιθυμίαν προετοιμασίας της αμερικανικής κοινής γνώμης διά την προσεχή επάνοδον της Αγγλίας εις την χρυσήν βάσιν.

ΛΗΞΙΣ: Συνήλθεν επί τέλους χθες εις συνεδρίασιν το διοικητικόν συμβούλιον του Μετοχικού Ταμείου και απεφάσισε να λύση το πολυθρύλητον ζήτημα των δανείων. Η απόφασις, είνε και δεν είνε πλήρως ικανοποιητική, ορίζει ότι χορηγούνται δάνεια ίσα προς το ποσόν εξαμήνου συντάξεων και με τόκον δέκα τριών τοις εκατόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT