90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 6–9–1932

52" χρόνος ανάγνωσης

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Ο Αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος κ. Τσαλδάρης, επικοινωνήσας χθες το απόγευμα τηλεφωνικώς μετά του παραθερίζοντος εις Τατόι κ. Προέδρου της Δημοκρατίας εζήτησεν ιδιαιτέραν παρ’ αυτώ ακρόασιν, η οποία και ωρίσθη διά την 11ην π.μ. σήμερον. […] Θα τονίση ο κ. Τσαλδάρης, κατά τας πληροφορίας μας, προς τον κ. Ζαΐμην [φωτ.] ότι τα επαναστατικά κηρύγματα του κ. Βενιζέλου, αι απροκάλυπτοι διά λόγων και έργων παροτρύνσεις προς τον στρατόν, όπως προέλθη ούτος εις εκθέσμους επεμβάσεις εναντίον της λαϊκής θελήσεως, αι απειλαί του ότι δεν θα παραδώση την Αρχήν, εάν η λαϊκή ετυμηγορία εκδηλωθή εναντίον της σημερινής Κυβερνήσεως, εδημιούργησαν ατμοσφαίραν υπό την οποίαν είνε πλέον ή φανερόν ότι δεν είνε δυνατόν να ενεργηθούν εκλογαί. Η επέμβασις του κ. Προέδρου της Δημοκρατίας, θα υποδείξη προς αυτόν ο Αρχηγός του Λαϊκού κόμματος, καθίσταται επιβεβλημένη εξ αυτού του Συντάγματος.

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΡΕΖΑΣ: Ηρχισε σήμερον η Διάσκεψις διά την οικονομικήν εξυγίανσιν της κεντρικής και νοτιανατολικής Ευρώπης. Ο πρόεδρος κ. Μπονέ εξεφώνησε σημαντικόν λόγον, αναπτύξας το πρόγραμμα της Διασκέψεως και καταλήξας εις το συμπέρασμα ότι αύτη θα προπαρασκευάση την λύσιν της οικονομικής κρίσεως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT