90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 10–9–1932

52" χρόνος ανάγνωσης

ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΟΥΟΚΕΡ: Ο τηλέγραφος ανήγγειλεν ήδη εις όλον τον κόσμον την είδησιν ότι ο Δήμαρχος της Ν. Υόρκης Τζίμμυ Γουώκερ υπέβαλε την παραίτησίν του, δηλώσας ότι επαφίεται εις τον λαόν της Νέας Υόρκης να τον κρίνη διά την διαγωγήν του. Η παραίτησις αυτή, μόνον κατ’ επιφάνειαν θέτει τέρμα εις την υπόθεσιν Γουώκερ, η οποία δεν ήτο τίποτε άλλο παρά μια διένεξις μεταξύ του Δημάρχου της αμερικανικής μεγαλουπόλεως και του Κυβερνήτου της πολιτείας της Ν. Υόρκης Φραγκλίνου Ρούζβελτ υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος εις τας προσεχείς προεδρικάς εκλογάς. […] Αλλά πώς έχει εις τας λεπτομερείας της η υπόθεσις Γουώκερ; […] Ο τρομερός δικαστής Σήμπουρυ, ήρχισεν το έργον του τον Ιούνιον του 1931, βοηθούμενος από στρατιάν ολόκληρον συνεργατών. Επί εν έτος κατηύθυνε επιμελώς τας ερεύνας του με σκοπόν να αποδείξη ότι μερικοί δημοτικοί σύμβουλοι και ο ίδιος ο Δήμαρχος, είχον υπόπτους πηγάς προσόδων.

ΔΙΑΡΡΟΗ: Πλείστοι κτηματίαι προσερχόμενοι εις τα γραφεία της Ενώσεως Κτηματιών παραπονούνται ότι η Εταιρεία Υδάτων ισχυριζομένη ότι υπάρχει διαρροή ύδατος εκ των υδραυλικών εγκαταστάσεων και υπό την απειλήν της διακοπής αυτού αξιοί την πληρωμήν λογαριασμών εξογκωμένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT