90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 21–9–1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΙΣΟΤΗΤΑ: Εις άρθρον του δημοσιευθέν εις τον «Βερολίνειον Οικονομικόν Ταχυδρόμον», ο Ιταλός πρωθυπουργός κ. Μουσολίνι κηρύσσεται υπέρ των γερμανικών αξιώσεων σχετικώς με την ισότητα των δικαιωμάτων εις το κεφάλαιον των εξοπλισμών.

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ: Παρά τας αποδοκιμασίας ο κ. πρωθυπουργός επεχείρησε να ομιλήση [στην Καβάλα]. Αι πρώται φράσεις του υπήρξαν ύβρεις και απειλαί εναντίον του Λαϊκού κόμματος. Εις το άκουσμα των ύβρεων τα πλήθη ήρχισαν να τον αποδοκιμάζουν. Δεν σε θέλουμε! Να φύγης! Μας έκαμες αγνώριστους. Ο κ. Βενιζέλος, συνεχίζων, εζήτησεν όπως ο λαός ψηφίση τους υποψηφίους του συνδυασμού των Φιλελευθέρων, ίνα κατορθώση να διαλύση το Λαϊκόν κόμμα. Αι αποδοκιμασίαι και οι γιουχαϊσμοί αποκορυφώθησαν, ο δε κ. Βενιζέλος ηναγκάσθη να διακόψη τον λόγον του.

ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ: Οσον αφορά τα προς το εξωτερικόν χρέη, τονίζεται εν τη εκθέσει [της Δημοσιονομικής Επιτροπής της Διασκέψεως της Στρέζας] ότι πρέπει να καθιερωθή η απαραβίαστος αρχή της πιστής τηρήσεως των μετά των ξένων δανειστών συμπεφωνημένων. «Υποχρέωσις, λέγει επί λέξει η έκθεσις, άπαξ ληφθείσα είνε οριστική και δέον να εκπληρωθή εξ ολοκλήρου». Τεθείσης της αρχής αυτής προτείνονται διάφορα μέτρα διεξόδου από τας δυσχερείας της παρούσης στιγμής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT