90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 8–10–1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΗ: Αγγέλλεται εκ Βουκουρεστίου [φωτ.] ότι ο πρωθυπουργός κ. Βάιντα Βοϊβόντ και ολόκληρον το υπουργικόν συμβούλιον παρητήθησαν. Μολονότι η υπογραφή του ρουμανοσοβιετικού συμφώνου φαίνεται ότι συνέβαλεν ουκ ολίγον εις την λήψιν της αποφάσεως περί παραιτήσεως, πρωταρχική αιτία αυτής κρίνεται ότι είνε η αξίωσις της Κ.Τ.Ε. όπως επιβάλη έλεγχον επί των ρουμανικών οικονομικών, τα οποία εις την σχετικήν έκθεσιν χαρακτηρίζονται ως ευρισκόμενα εις χαώδη κατάστασιν. Η Ρουμανική Κυβέρνησις όμως εθεώρησε την επιβολήν ελέγχου ως ταπεινωτικήν.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Αγγέλλεται εκ Μόσχας ότι το κεντρικόν όργανον του ερυθρού στρατού εις ανασκόπησιν της διεθνούς καταστάσεως και ειδικότερον του ζητήματος της Μαντζουρίας, προβλέπει ως επικειμένην την κήρυξιν πολέμου μεταξύ Ιαπωνίας και Ηνωμένων Πολιτειών.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ: Ως συμπέρασμα της επερωτήσεως [του Λαϊκού Κόμματος] και του εν τη Βουλή ελέγχου θα είνε η διατύπωσις προτάσεως περί συστάσεως εξεταστικής επιτροπής ίνα έλθουν εις φως πάσαι αι πράξεις διαχειρήσεως του δημοσίου πλούτου, η συνομολόγησις συμβάσεων και εν γένει η σπατάλη και αι καταχρήσεις των χρημάτων του Δημοσίου. Την σύστασιν εξεταστικής επιτροπής θα δεχθούν και τα εν τη αντιπολιτεύσει πολιτικά κόμματα, και ακόμη και οι Αγροτικοί και οι Κομμουνισταί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT