90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 11-10-1932

52" χρόνος ανάγνωσης

ΙΛΙΓΓΟΣ: Η Συνθήκη των Βερσαλλιών, η οποία μας επέβαλλε τον αφοπλισμόν, λέγει ο υπουργός των Εξωτερικών της Γερμανίας, ήταν προοίμιον γενικού αφοπλισμού δι’ όλα τα κράτη της Ευρώπης. Θα εστερείτο ηθικής βάσεως η Συνθήκη εάν δεν είχε αυτόν τον χαρακτήρα. Αλλ’ ο αφοπλισμός δεν επραγματοποιήθη καίτοι παρήλθον τόσα έτη από της υπογραφής της Συνθήκης και ούτε πρόκειται να πραγματοποιηθή λίαν προσεχώς. Και αντ’ αυτού συνεχίζεται ο ίλιγγος των εξοπλισμών εν όλη του τη σφοδρότητι. Εχει λοιπόν άδικον η Γερμανία ζητούσα να εξοπλισθή και αυτή εν ίση μοίρα με τα άλλα έθνη;

ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ: Ο Οργανισμός του Ελληνικού Τουρισμού ήρχισεν ενδιαφερόμενος κατά τρόπον πρακτικώτερον του απλού πλατωνικού ενδιαφέροντος διά την ευπρέπειαν των παραθαλασσίων προαστείων μας τα οποία με την εξαιρετικήν θέσιν και το υπέροχον κλίμα των ηδύνατο ν’ αποβούν σπουδαία κέντρα προς προσέλκυση ξένων. Ούτω χθες εις τα γραφεία του συνεκροτήθη σύσκεψις […]. Κατά την σύσκεψιν εξητάσθη το ζήτημα της προστασίας τής από του «Εντεν» του Παλαιού Φαλήρου μέχρις Αγίου Κοσμά ακτής εκ των παραπηγμάτων και παραγκών, των άνευ αδείας τινός ανεγειρομένων και αποκρυπτουσών την θέαν της θαλάσσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT