90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 12-10-1932

47" χρόνος ανάγνωσης

ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗ: Οι κυβερνητικοί κύκλοι διαψεύδουν κατηγορηματικά τας κυκλοφορησάσας φήμας καθ’ ας ο πρόεδρος του Ράιχ ή η Κυβέρνησις ευρίσκονται αναμεμιγμένοι εις την προσπάθειαν παλινορθώσεως των Χοεντζόλλερν. Σχετικώς η σοσιαλιστική «Φόρβαιρτς» και η «Μπερλίνερ Τάγκεμπλαντ» έγραψαν ότι επί κεφαλής της προσπαθείας προς παλλινόρθωσιν των Χοεντζόλλερν ευρίσκεται ο ίδιος ο Κρόμπριτς. Η «Φόρβαιρτς» έγραψεν επίσης ότι ο Κρόμπριτς εδήλωσε δημόσια ότι ο Χίντεμπουργκ εις δεδομένην στιγμήν θα του παραχωρήση την αντιβασιλείαν και ότι αναλαμβάνων το αξίωμα τούτο θα στηριχθή επί της Ράιχσβερ και των χαλυβδοκράνων.

ΔΙΑΓΡΑΦΗ: Η εξελεγκτική επιτροπή του κομμουνιστικού κόμματος [της ΕΣΣΔ] κατά την ετησίαν αυτής σύνοδον απεφάσισε να διαγράψη των τάξεων του κόμματος 20 μέλη αυτού με την κατηγορίαν ότι ησχολούντο με μηχανορραφίας και υπενόμευαν την πειθαρχίαν του κόμματος. Μεταξύ των ούτω διαγραφομένων μελών συγκαταλέγονται και οι γνωστοί μπολσεβίκοι ηγέται Κάμενεφ και Ζηνόβιεφ.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ: Αγγέλλεται εξ Αγκύρας ότι διά πρώτην φοράν εις την Τουρκίαν γυνή αναλαμβάνει αστυνομικά καθήκοντα. Η εξαιρετική αυτή γυνή είνε η Χουρσεγιά χανούμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT