90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 14-10-1932

52" χρόνος ανάγνωσης

«ΣΟΥΗΠΣΤΕΪΚ»: Το μέγα γεγονός του μηνός δεν είνε αι συνελεύσεις της Γενεύης, ούτε τα γεγονότα της Απω Ανατολής, ούτε η απεργία πείνης του Γκάντι, ούτε αι τελευταίαι περιπέτειαι του πρίγκηπος της Ουαλλίας και της Γκρέτα Γκάρμπο. Είνε η κούρσα του Σεζαργουΐτς που θα γίνη εις Νιουμάρκετ. Και διατί; Απλούστατα διότι κατά την ημέραν εκείνην θα διανεμηθούν 5 εκατομμύρια λιρών εις τους κερδίσαντας του «Ιρλανδικού Σουηπστέικ» του Δουβλίνου. Τον αριθμόν αυτόν αντιπροσωπεύουν τα καταβληθέντα ποσά από τους κυνηγούς της τύχης προς τους οργανωτάς του περιφήμου λαχείου υπέρ των νοσοκομείων του ελευθέρου κράτους της Ιρλανδίας.

ΠΑΝΙΚΟΣ: Αγγέλλεται εκ Νέας Υόρκης ότι η απρόοπτος πτώσις των αξιών εις το Χρηματιστήριον, πτώσις ήτις επροκάλεσε και μικροπανικόν, έδωσεν αφορμήν εις εντονωτάτην πολεμικήν του ηγέτου του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Ρούσβελτ εναντίον του Προέδρου κ. Χούβερ. Πράγματι, κατά τους αρμοδίους κύκλους της Γουώλλ Στρητ, η τελευταία προεκλογική προσπάθεια του κ. Χούβερ όπως εμφανίση ενδεχομένην επικράτησιν του Δημοκρατικού Κόμματος ως εγκυμονούσαν σοβαρούς κινδύνους διά το έθνος, κατεθορύβησε τους κατόχους αμερικανικών χρεωγράφων εις την Ευρώπην, οίτινες και προέβησαν εις αθροωτάτας πωλήσεις προκαλεσάσας χρηματιστηριακόν πανικόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT