90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 15–10–1932

52" χρόνος ανάγνωσης

ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ: Οι φορτοεκφορτωταί λιμένος Καλαμών [φωτ.] εκήρυξαν σήμερον απεργίαν διότι ο υπουργός της Εθνικής Οικονομίας κ. Κωστόπουλος είχεν υποσχεθή την εκ περιτροπής εργασίαν και δεν εξετέλεσε την υπόσχεσίν του. Απειλούνται αιματηραί ταραχαί, υπό των αρχών ελήφθησαν έκτακτα μέτρα. Εις ενίσχυσιν των απεργών πρόκειται ν’ απεργήσουν και αι άλλαι εργατικαί οργανώσεις.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΘΕΙΣΑΙ: Η πολιτική κατάστασις, μολονότι δεν μεσολάβησαν νεώτεραι συνεννοήσεις, προσανατολίζεται πλέον οριστικώς προς συγκεκριμένας λύσεις. Αι λύσεις αύται είνε ή ο σχηματισμός Κυβερνήσεως συνασπισμού των κομμάτων της αντιπολιτεύσεως ή η διάλυσις της Βουλής και η προκήρυξις αμέσων νέων εκλογών. Αλλαι λύσεις του κυβερνητικού ζητήματος δέον να θεωρηθούν ως τελικώς εξ αυτών των πραγμάτων αποκλεισθείσαι.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ: Αγγέλλεται εκ Χονγκ-Κονγκ ότι οι Κινέζοι πειραταί εγκατέλειψαν το αγγλικόν ατμόπλοιον «Ελικών», αφού το εκράτησαν επί τεσσαράκοντα πέντε ώρας. Οι πειραταί είχον αλλάξει το χρώμα των καπνοδόχων του πλοίου όπως μη φαίνεται η εθνικότης αυτού. Δύο Κινέζοι επιβάται φοβηθέντες ότι θα υποβληθούν εις βασανιστήρια επνίγησαν ριφθέντες εις την θάλασσαν. Πέντε άλλοι Κινέζοι επιβάται απήχθησαν ως όμηροι. Είνε η τρίτη φορά καθ’ ην ο «Ελικών» υφίσταται επίθεσιν εκ μέρους Κινέζων πειρατών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT