90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 18-10-1932

52" χρόνος ανάγνωσης

ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ: «Η Κ.Τ.Ε. –γράφει ο κ. Λόυδ Τζωρτζ– απειλείται σήμερον υπό πλήρους καταρρεύσεως. Η Γερμανία αξιοί γενικόν αφοπλισμόν. […] Εις την Μαντζουρίαν η Ιαπωνία απευθύνει πρόκλησιν προς όλον τον κόσμον. […] Το γεγονός ότι […] αι μειονότητες καταπιέζονται κατά τρόπον επαίσχυντον, ότι μεγάλα αποθέματα όπλων και πολεμοφοδίων συγκεντρούνται, ότι εδάφη αποσπώνται εκ μιας χώρας και παραχωρούνται εις άλλην, ότι πόλεις αφρούρητοι βομβαρδίζονται, ότι χιλιάδες πολιτών φονεύονται, καθιστά την συνέλευσιν της Γενεύης μιαν χονδροειδή υποκρισίαν. Τούτο οφείλεται εις το ότι αι μεγάλαι Δυνάμεις αι υπογράψασαι το καταστατικόν της Κ.Τ.Ε. θεωρούν πρωτίστως την Γενεύην ως όργανον των εθνικιστικών των σχεδίων, δεν διστάζουν δε να επιδεικνύουν την υστάτην προς αυτήν περιφρόνησιν οσάκις δεν δύνανται να αποκομίσουν κέρδος τους εξ αυτής».

ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΙΣ: Εις το υπουργείον της Εθνικής Οικονομίας υπεβλήθη υπό του Συμβουλίου του Αυτονόμου Οργανισμού σεισμοπαθών Κορινθίας υπόμνημα, διά του οποίου ζητείται η αποπεράτωσις του έργου της στεγάσεως και ανεγέρσεως της καταστραφείσας εκ των σεισμών περιφερείας της Κορίνθου. Προς διευκόλυνσιν του έργου του Οργανισμού ζητείται όπως παρακληθούν αι Τράπεζαι να καταβάλουν την εξ 26 εκατομμυρίων δραχμών καθυστερουμένην συμμετοχήν των.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT