90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 19-10-1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΓΙΟΥΛΙΟΥ ΜΑΝΙΟΥ: Αγγέλλεται εκ Βουκουρεστίου ότι ο ηγέτης του αγροτικού κόμματος κ. Μανίου εδέχθη την εντολήν σχηματισμού Κυβερνήσεως, εις την οποίαν το χαρτοφυλάκιον του υπουργείου των Εξωτερικών θα αναλάβη ο κ. Τιτουλέσκο [φωτ.]. Βεβαιούται ότι ο κ. Μανίου εδέχθη την εντολήν επί τω όρω όπως η νέα Κυβέρνησις παραμείνη επί μακρόν εις την αρχήν, παρεχομένης εις αυτήν απολύτου ελευθερίας διά την επίτευξιν της οικονομικής ανορθώσεως επί τη βάσει των εμπειρογνωμόνων της ΚΤΕ αλλ’ άνευ επιβολής ξένου οικονομικού ελέγχου.

ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ: «Υπεστήριξα από της πρώτης στιγμής μετά τας εκλογάς ότι μία μόνη Κυβέρνησις, λόγω της συνθέσεως της Βουλής, θα ημπορούσε να αποβή εξυπηρετική διά τον τόπον, η Οικουμενική και ότι ματαιουμένης της Οικουμενικής η άμεσος προκήρυξις εκλογών καθίστατο αναπότρεπτος. Είναι ανάγκη να προσθέσω, μολονότι το θεωρώ αυτονόητον, ότι δι’ όλον τον άλλον κόσμον και δι’ εμέ η ενέργεια νέων εκλογών είνε εξόχως δυσάρεστος, και ότι είμαι πρόθυμος να συμβάλλω εις λύσεις ικανάς να αποσοβήσουν την δυσάρεστον αυτήν ανάγκην. Αλλά λύσις αποσοβούσα την ανάγκην των εκλογών δεν είνε ο σχηματισμός Κυβερνήσεως βασιζομένης επί πλειοψηφίας μετρουμένης εις τα δάκτυλα της μιας χειρός».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT