90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 20-10-1932

52" χρόνος ανάγνωσης

ΜΗΧΑΝΟΡΡΑΦΙΑΙ: Αγγέλλεται εκ Παρισίων ότι αι πιθανότητες παραμονής της Κυβερνήσεως Ερριώ εν τη εξουσία φαίνονται ελαττούμεναι. Ούτω, η «Ποπυλαίρ» γράφει περί επικειμένης κυβερνητικής κρίσεως. «Η ρίζα του κακού –γράφει– δέον ν’ αναζητηθή αναμφισβητήτως εις τας μηχανορραφίας του κ. Ταρντιέ [φωτ.], αίτινες δεν περιορίζονται μόνον εις την εσωτερικήν πολιτικήν αλλά και εις την εξωτερικήν τοιαύτην, όπως απεδείχθη εκ της αναμίξεώς του εις την ρουμανικήν υπόθεσιν. Αλλη αιτία δι’ ην υπάρχει ο κίνδυνος κρίσεως είνετο Οικονομικόν ζήτημα. Η επί των οικονομικών επιτροπή της Βουλής διετύπω-σε μομφήν κατά της Κυβερνήσεως διότι δεν κατώρθωσεν ως είχεν υποσχεθή, να υποβάλη την 15η Σεπτεμβρίου πίνα-κα των αποτελεσμάτων της εφαρμογής του προϋπολογισμού.

ΣΠΕΙΡΑ: Ανηγγέλθη χθες εκ Λαμίας η ανακάλυψις και σύλληψις πενταμελούς σπείρας διαρρηκτών ήτις ελυμαίνετο τα καταστήματα και τας οικίας. Το καταπληκτικόν είναι ότι μέλος της σπείρας, αποτελεί και ο διευθυντής των φυλακών Λαμίας Γ. Ζώτας. […] Τα κλοπιμαία μετεφέροντο εις τας φυλακάς και παρεδίδοντο εις τον καφεπώλην, όστις και τα επώλει εις τους καταδίκους. Αι εισπράξεις δε διεμοιράζοντο μεταξύ των μελών της σπείρας, του διευθυντού των φυλακών λαμβάνοντος το μεγαλείτερον μερίδιον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT