90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 21-10-1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΕΝΟΠΟΙΗΣΙΣ: Εις την νομισματικήν επιτροπήν της ευρωπαϊκής Διασκέψεως της Βασιλείας, ο εισηγητής αυτής κ. Χανς Φύρστενμπεργκ υπέβαλε μιαν εκτάκτως ενδιαφέρουσαν έκθεσιν σχετικώς με την ευρωπαϊκήν νομισματικήν κατάστασιν και την ανάγκην μιας νομισματικής ενοποιήσεως εν Ευρώπη. Τα μέτρα τα οποία επροτάθησαν μέχρι τούδε διά την ανόρθωσιν των ευρωπαϊκών νομισμάτων διακρίνονται εις τας εξής κατηγορίας: Ενοποίησις, ενοποίησις σχετική με το μεταλλικόν απόθεμα, ενοποίησις νομισματική. Και η απλή ενοποίησις των ευρωπαϊκών μονάδων αξίας θα ήτο ήδη μέγα αποτέλεσμα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ: Η προσθήκη δύο καλών μονάδων εις την δύναμιν του πολεμικού ναυτικού μας πρέπει να χαιρετισθή ως γεγονός εθνικής σημασίας, εμπνέον την ελπίδα ότι δεν πρόκειται η ενίσχυσις αύτη να είνε και τελευταία. Εχει απισχνανθή τόσον πολύ ο πολεμικός μας στόλος ενώ όλα τα ναυτικά κράτη της Ευρώπης ενισχύουν πυρετωδώς τας ναυτικάς των δυνάμεις, ώστε η Ελλάς είχε καταντήσει να εμφανίζεται ως αφοπλισθείσα κατά θάλασσαν και ν’ απολέση την θέσιν της ως ναυτικού κράτους μικρού μεν αλλ’ αξιομάχου.

ΤΖΑΖ: Αι σοβιετικαί αρχαί εγκαταλείψασαι την μέχρι τούδε αδιαλλαξίαν των, απεφάσισαν να επιτρέψουν την μουσικήν των χορών επί τη βάσει ωρισμένου προγράμματος. Ούτως επετράπη η τζαζ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT