90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 22-10-1932

52" χρόνος ανάγνωσης

ΑΞΙΩΣΗ: Ο Χίτλερ εις την προς τον καγκελλάριον ανοικτήν επιστολήν του ισχυρίσθη ότι η Γερμανία εζήτησε όπως της επιτραπή να διατηρή υπό τα όπλα τριακοσίας χιλιάδας ανδρών και να ναυπηγή βαρέα θωρηκτά μάχης. Εξ επισήμου πηγής ανακοινούται ότι η Γερμανική Κυβέρνησις ουδέποτε διετύπωσεν άλλας αξιώσεις πλην εκείνων, αίτινες διαλαμβάνονται εις το γνωστόν υπόμνημα της 29ης Αυγούστου. Η Γερμανία αντιθέτως ζητεί τον αφοπλισμόν και των άλλων χωρών εν ω μέτρω αφωπλίσθη και η ιδία δυνάμει της συνθήκης των Βερσαλλιών, λαμβανομένης όμως υπ’ όψει της γεωγραφικής θέσεως εκάστης χώρας. Αν η Διάσκεψις του Αφοπλισμού υιοθέτει την άποψιν αυτήν της Γερμανικής Κυβερνήσεως δεν θα υπήρχον πλέον διακρίσεις μεταξύ των Δυνάμεων.

ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ: Αρχίζει αύριον (σήμερον) η δίκη διά τας αιματηράς σκηνάς του «Περροκέ», διά τας οποίας έχουν παραπεμφθή οι Σταφυλαράκης, Διώνυμος, Παπαδοπετράκης και Μπαδογιάννης ως αυτουργοί. Εχει παραπεμφθή επίσης επί ηθική αυτουργία ο Παύλος Γύπαρης, του οποίου είναι γνωστή η δράσις κατά την εποχήν του διχασμού, ότε διηύθυνε το τάγμα ασφαλείας. Ο Γύπαρης ολίγον προ του πέρατος των ανακρίσεων, εκ των οποίων κατεδείχθη η ενοχή του, εξαφανισθείς καταζητείται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT