90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 25-10-1932

51" χρόνος ανάγνωσης

ΦΗΜΕΣ: Ο καγκελλάριος φον Πάπεν εδήλωσε τα εξής: – Αι φήμαι αι σχετικαί με την δήθεν επικειμένην παλινόρθωσιν της μοναρχίας αποτελούν μέρος των μεθόδων τας οποίας γερμανικαί τινές εφημερίδες νομίζουν ότι πρέπει να χρησιμοποιούν διά τας ανάγκας του προεκλογικού των αγώνος. Ξέναι τινές εφημερίδες ανεδημοσίευσαν τας φήμας αυτάς όπως αποδείξουν ότι παρόμοιον ενδεχόμενον θα έθετεν εν κινδύνω την ειρήνην της Ευρώπης και ότι θα έπρεπε να συσφίγγωνται αντί να χαλαρούνται τα δεσμά τα οποία εδημιούργησεν η συνθήκη των Βερσαλλιών. Δεν θέλω ν’ αφίσω να υφίσταται ουδ’ η ελαχίστη αμφιβολία ότι εις ουδένα εις το εξωτερικόν αναγνωρίζομεν το δικαίωμα να κρίνη ποίον είνε το καλλίτερον καθεστώς διά την Γερμανίαν.

ΣΥΜΠΛΟΚΗ: Αγγέλλεται εξ Αλεξανδρουπόλεως ότι την 4ην πρωινήν της χθες εις την θέσιν Προφήτης Ηλίας της περιφερείας Αισύμης, ημέτερον καταδιωκτικόν απόσπασμα ενεδρεύον εδέχθη αιφνιδιαστικήν επίθεσιν συμμορίας Βουλγάρων κομιτατζήδων. Το απόσπασμα αντεπυροβόλησε και η συμπλοκή διήρκεσε μέχρι της πρωίας ανταλλαγέντων εκατέρωθεν πλείστων πυροβολισμών. […] Τα καταδιωκτικά αποσπάσματα της περιφερείας ειδοποιηθέντα εκινήθησαν εις καταδίωξιν της συμμορίας, ήτις επωφελουμένη του δασώδους του εδάφους διέφυγεν εις το βουλγαρικόν έδαφος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT