90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 26-10-1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΕΡΩΤΥΛΟΣ ΠΑΣΤΩΡ: Ο Χάρολντ Φράνσις Ντάβιδσον […] ιερεύς της αγγλικανικής εκκλησίας κατηγορηθείς ότι συνανεστρέφετο γυναίκας ελευθερίων ηθών και εσύχναζεν εις ανήθικα κέντρα, είχε τεθή εις αργίαν από το εκκλησιαστικόν συμβούλιον της περιφερείας του. Αλλ’ ο αιδεσιμώτατος Ντάβιδσον δεν ηθέλησε να δεχθή την τιμωρίαν αυτήν. Και τόσον προ των πρώτων δικαστών του, όσο και προ της ανωτάτης εκκλησιαστικής συνόδου, εις την οποίαν είχεν υποβάλη ένστασιν κατά της πρώτης καταδίκης του, δεν έπαυσε διακηρύσσων την αθωότητά του. Τον κατηγόρουν ότι εσύχναζεν εις κέντρα διασκεδάσεων και συνανεστρέφετο γυναίκας της απωλείας. Μάλιστα! Ανεγνώριζεν ότι το έκαμνεν αυτό, αλλ’ ο σκοπός του ήτο όχι να επιζητήση ταπεινάς σαρκικάς απολαύσεις, αλλ’ απεναντίας η προσπάθεια όπως επαναφέρη εις την ευθείαν οδόν τα απολωλότα πρόβατα του Κυρίου. […] Παρ’ όλας εν τούτοις τας διαμαρτυρίας αυτάς ο κατηγορούμενος πάστωρ κατεδικάσθη και από το ανώτατον εκκλησιαστικόν συμβούλιον.

ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ: Ωρισμένοι οικονομικοί παράγοντες δεν αποκλείουν ότι η υπεύθυνος της συναλλαγματικής καταστάσεως εξέτασις ενδεχομένως να οδηγήση εις το συμπέρασμα ότι η δραστικότης των ληφθησομένων μέτρων ενδείκνυται να επεκταθή και μέχρις αυτής ακόμη της πωλήσεως του άρτου επί τη βάσει δελτίων ατομικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT