90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 27-10-1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΑΙΩΝ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ: Ομιλών προς τα πλήθη εις την μεγάλην πλατείαν του Καθεδρικού Ναού εν Μιλάνω ο κ. Μουσσολίνι ετόνισεν ότι ο εικοστός αιών είνε ο αιών του φασισμού. Και προφητεύων τα μέλλοντα γενέσθαι, εκήρυξεν ότι εντός μιας δεκαετηρίδος ο φασισμός θα έχη κατακτήση ολόκληρον την Ευρώπην, η οποία θα φασιστοποιηθή άνευ εξαιρέσεως, διότι ο κοινοβουλευτισμός απεδείχθη ότι έχει πλέον χρεωκοπήση οριστικώς. Τα πλήθη, ως ήτο επόμενον, εχειροκρότησαν ενθουσιωδώς, πλήρη πίστεως εις τους λόγους του.

ΕΛΠΙΣ: Πιστεύεται ότι ο νέος κυβερνήτης της Κύπρου θα φθάση εις την νήσον τον Δεκέμβριον εξουσιοδοτημένος να εφαρμόση μεταρρυθμίσεις και να επαναφέρη τον θεσμόν του Νομοθετικού Συμβουλίου. Ινα όμως το νέον Συμβούλιον δυνηθή να εκπληρώση τον προορισμόν του παρίσταται ανάγκη όπως Ελληνες τινές, οίτινες είχον επισύρη την προσοχήν, λόγω της επιδειχθείσης παρ’ αυτών νομιμοφροσύνης προς την Βρεττανικήν Κυβέρνησιν και οι οποίοι κατ’ ακολουθίαν, θεωρούνται υπό του πληθυσμού ως «προδόται», απομακρυνθούν προσωρινώς του Συμβουλίου, και δεύτερον όπως η επενεχθησομένη μεταβολή είνε μόνιμος. […] Η καλυτέρα ελπίς διά μιαν καλήν μελλοντικήν συνεννόησιν έγκειται κυρίως εις την μεταρρύθμισιν του εκπαιδευτικού συστήματος του κρατούντος, εν τη νήσω.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT