90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 28–10–1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΠΟΡΕΙΑ ΠΕΙΝΗΣ: Ως είχε προαποφασισθή, οι άνεργοι οι συρρεύσαντες εις την πρωτεύουσαν εκ διαφόρων σημείων της χώρας συνεκεντρώθησαν σήμερον εις Χάυδ Παρκ. Ενώ όμως οι εντός αυτού ευρισκόμενοι άνεργοι ήκουον τας αγορεύσεις των διαφόρων αριστερών ρητόρων και ενέκριναν διάφορα ψηφίσματα, άπειρον πλήθος συνέρρευσεν εις τας εισόδους του Χάυδ Παρκ παρεμποδίζον ούτω την κυκλοφορίαν. Η αστυνομία προέβη εις επανειλημμένας επιθέσεις, κατά την διάρκειαν των οποίων πολλοί ετραυματίσθησαν. Φορεία εχρησιμοποιήθησαν διά την μεταφοράν των τραυματιών εις τα νοσοκομεία. Εν τέλει η αστυνομία κατώρθωσε να διασκορπίση τους διαδηλωτάς και ν’ αποκαταστήση την τάξιν.

ΣΟΦΙΑ ΣΛΗΜΑΝ: Απέθανε χθες εκλεκτή Αθηναία δέσποινα τιμωμένη παρ’ όλων, η Σοφία Σλήμαν. […] Η Σοφία Σλήμαν, παρ’ όλον τον καταπληκτικόν πλούτον του συζύγου της, έμεινε πάντα καταδεκτική δέσποινα, της οποίας η οικία ήτο πάντοτε ανοικτή εις όλους. Μέχρι δε των τελευταίων της ημερών διετήρησε την θαλερότητα του πνεύματος, καλλιεργούσα τας τέχνας και τα γράμματα μετ’ επιμονής εξαιρετικής. Η μεγάλη της οικία επί της λεωφόρου Πανεπιστημίου, Μουσείον αληθές, εδόθη με μειωμένην τιμήν εις το Κράτος, από την έμμονον διάθεσίν της να αποτελέση μέσον προς καλλιτεχνικήν πρόοδον της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT