90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 1–11–1932

51" χρόνος ανάγνωσης

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ: Ρώμη, Οκτώβριος – Η 28η Οκτωβρίου υπήρξεν η ημέρα της αποθεώσεως εις τον πανηγυρισμόν της δεκαετηρίδος του φασισμού. Μετά το Τουρίνον και το Μιλάνον, όπου αι ενθουσιώδεις εκδηλώσεις του πλήθους προς τον «Ντούτσε» υπερέβησαν πάσαν προσδοκίαν, έπρεπε να έχη και η Ρώμη την θριαμβικήν της ημέραν. Πράγματι, η Αιωνία Πόλις παρέσχε κατά την ημέραν της 28ης τρέχοντος, εν θέαμα απαράμιλλον, μοναδικόν εις τον κόσμον. Λίαν ενωρίς, από της πρωίας εις την σημαιοστόλιστον πρωτεύουσαν αι φάλαγγες των μελανοχιτώνων και των αναπήρων, φορούντων επίσης τας στολάς της εθνοφυλακής, εις την οποίαν έχουν προσχωρήσει από του παρελθόντος έτους, συνεκεντρώθησαν με τας μουσικάς των επί κεφαλής εις την πλατείαν της Εξέδρας, οπόθεν παρήλασαν ακολούθως κατά μήκος της Εθνικής Οδού.

ΤΑΡΑΞΙΑΙ: Χθες την 9ην εσπερινήν και παρά την απαγορευτικήν διαταγήν της Αστυνομικής Διευθύνσεως του Πειραιώς, συνεκεντρώθησαν προ του κινηματογράφου «Καλιφόρνια» εις την συνοικίαν Αγίας Σοφίας 120 περίπου κομμουνισταί με επί κεφαλής τον βουλευτήν Μανωλέαν διά να συζητήσουν επί της μαστιζούσης την εργατικήν τάξιν ανεργίας. Επεμβάσα αστυνομική δύναμις τους διέλυσε βιαίως ριφθέντων και δύο πυροβολισμών προς εκφοβισμόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT