90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 2-11-1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΥΠΕΡ: Οι αμερικανοί «γκάγκστερς», οι λαθρέμποροι των οινοπνευματωδών ποτών, εκηρύχθησαν υπέρ της υποψηφιότητος του προέδρου Χούβερ με την πρόθεσιν να προλάβουν την άρσιν της απαγορεύσεως, από την οποίαν θα κατεστρέφοντο επαγγελματικώς. Κατά τον άγγλον ανταποκριτήν οι «γκάγκστερς» ετοιμάζονται να τρομοκρατήσουν τους δημοκρατικούς κατά τας τελευταίας ημέρας των εκλογών διά να τους αναγκάσουν να εγκαταλείψουν τον αγώνα των εναντίον του Χούβερ.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ: Η ρύθμισις του κυβερνητικού ζητήματος έλαβεν από χθες νέαν τροπήν, εκδήλωσις της οποίας δέον ν’ αναμένεται κατά την ορισθείσαν διά την 11ην π.μ. σήμερον συνομιλίαν του αρχηγού του Λαϊκού Κόμματος κ. Τσαλδάρη παρά τω Προέδρω της Δημοκρατίας. Τα μεσολαβήσαντα χθες γεγονότα, κυριώτερον των οποίων υπήρξεν η άρνησις του Αγροτοεργατικού Κόμματος να μετάσχη της Κυβερνήσεως συνασπισμού, άγουν τον κ. Τσαλδάρην εις την άποψιν όπως εγκαταλείψη την προσπάθειαν ταύτην εφ’ όσον ο σχηματισμός Κυβερνήσεως συνασπισμού κατέστη ανέφικτος επί της ευρυτέρας βάσεως, την οποίαν από της επομένης των εκλογών είχε καθορίση.

ΒΡΟΧΗ: Υστερον από τόσην ανομβρίαν είχομεν χθες και μίαν ημέραν βροχής και μάλιστα ραγδαίας. Αλλ’ αι Αθήναι ως γνωστόν είνε μία πόλις η οποία αντέχει εις όλα πλην βροχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT