90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 3-11-1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ: Η επανάληψις των εργασιών της Συνδιασκέψεως του Αφοπλισμού ανεβλήθη διά την 21ην Νοεμβρίου […] Αι διεθνείς συζητήσεις φαίνονται ήδη περιστρεφόμεναι κυρίως γύρω από τους ναυτικούς εξοπλισμούς. Τούτο είνε φυσικώτατον. Η ναυτική δύναμις αποτελεί μέχρι σήμερον το αποτελεσματικώτερον μέσον διά την διατήρησιν και την ανάπτυξιν της επιρροής ενός Κράτους εις τον κόσμον, και αυτή καθορίζει την σειράν της προτεραιότητος εις την ιεραρχίαν των Κρατών.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Χαρακτηριστική υπήρξεν η εισήγησις του Ιάπωνος κομμουνιστού ηγέτου Σεν Καταγιάμα, επί της καταστάσεως εις την Απω Ανατολήν. Ο ρήτωρ ετόνισε την πρόοδον του κομμουνιστικού κινήματος εν Κίνα, ειπών ότι ο ερυθρός Στρατός απειλεί να καταλάβη το Χανκέου, οπωσδήποτε όμως, προσέθεσε, το κομμουνιστικόν κίνημα της Κίνας δεν στηρίζεται αρκούντως από τα γειτονικά κομμουνιστικά κόμματα. Συνέπεια της εισηγήσεως ταύτης ήτο η ληφθείσα απόφασις διά της οποίας το Κομμουνιστικόν Κόμμα της Ε.Σ.Σ.Δ. καλείται να υποστηρίξη δι’ όλων του των δυνάμεων, από κοινού μετά της ρωσσικής Κυβερνήσεως την κομμουνιστικήν προπαγάνδαν εις την Κίναν και την Μαντζουρίαν. Συγκεκριμένως ζητείται από το Κομμουνιστικόν Κόμμα της Ρωσσίας να διευκολύνη τον ανεφοδιασμόν και την εκπαίδευσιν της ερυθράς Στρατιάς της Κίνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT