90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 4-11-1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΑΠΕΡΓΙΑ: Βερολίνον, 3 Νοεμβρίου – Κατόπιν της κηρυχθείσης σήμερον απεργίας των υπαλλήλων και των εργατών σιδηροδρόμων και τροχιοδρόμων, χιλιάδες πολιτών μετέβησαν εις τας εργασίας των πεζή υπό ραγδαίαν βροχήν. […] Πολλοί εκ των ηγετών των διαφόρων συνδικάτων ισχυρίζονται ότι η ληφθείσα απόφασις δέον να θεωρηθή ως άκυρος, δεδομένου ότι εψήφισαν μεν τα τρία τέταρτα του όλου αριθμού των ψηφοφορησάντων, αλλ’ όχι τα τρία τέταρτα των δικαιουμένων ψήφου. […] Πάντως, οι εργάται και υπάλληλοι φαίνονται υπείκοντες περισσότερον εις τας προτροπάς των εθνικοσοσιαλιστών και κομμουνιστών, παρά των αρχηγών των. Αλλως τε η πρότασις περί κηρύξεως απεργίας υπεβλήθη εκ μέρους των κομμουνιστών.

ΠΟΛΕΜΟΣ: Ο άγριος πόλεμος εξοντώσεως τον οποίον διεξάγουν οι αστυφύλακες εναντίον των μικροπωλητών καιρός είνε να κατευνασθή διότι παρουσιάζει θεάματα απάνθρωπα τα οποία πρέπει να παύσουν. Χθες εις την οδόν Κολοκοτρώνη εις αστυφύλαξ έσυρε, όχι βέβαια με θωπείας, ένα μικροπωλητήν μήλων θέλων να τον οδηγήση εις το Πταίσμα. Εις μάτην διεμαρτύρετο κλαίων ο μικρός. Τα λακτίσματα εξηκολούθουν και ούτως ο μικρός εσύρθη καθ’ όλον το μήκος της οδού. Καιρός είνε να γίνη εν μάθημα στοιχειώδους ανθρωπισμού εις μερικούς Αστυφύλακας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT