90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 5–11–1932

52" χρόνος ανάγνωσης

ΣΥΛΛΗΨΗ: Μετά την ανταλλαγήν των κυρώσεων της μεταξύ της ελληνικής Κυβερνήσεως και Ηνωμένων Πολιτειών συμβάσεως περί αμοιβαίας εκδόσεως των εγκληματιών και μετά την ρηματικήν διακοίνωσιν της ενταύθα αμερικανικής Πρεσβείας περί συλλήψεως του κ. Σάμουελ Ινσαλ, ο πτωχεύσας Αμερικανός τραπεζίτης συνελήφθη χθες την μεσημβρίαν και κρατείται εις το Γενικόν Τμήμα Ασφαλείας.

ΔΙΑΒΗΜΑ: Λονδίνον. Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός των Εξωτερικών σερ Τζων Σάιμον εδέχθησαν αντιπροσωπείαν του συνεδρίου των αγγλικών εργατικών οργανώσεων, ήτις ήλθε να εκφράση προς αυτούς τας ανησυχίας των διά την βραδείαν πρόοδον των εργασιών της Διασκέψεως του Αφοπλισμού. Την ανησυχίαν αυτήν –είπον– συμμερίζονται και αι εργατικαί οργανώσεις άλλων χωρών. Οι υπουργοί απαντώντες εδήλωσαν ότι είνε γνωστή η στάσις της κυβερνήσεως εις το ζήτημα της προτάσεως Χούβερ, εξέφρασαν δε την ελπίδα ότι το γαλλικόν σχέδιον θα γίνη τελικώς δεκτόν. «Η κυβέρνησις –είπεν ο κ. Μακντόναλδ– υπεστήριξε πάντοτε εκθύμως την ανάγκην του περιορισμού των εξοπλισμών εις το κατώτατον δυνατόν όριον». Οσον αφορά τον έλεγχον της βιομηχανίας των εξοπλισμών, ο πρωθυπουργός υπεσχέθη να φέρη εις γνώσιν της αρμοδίας επιτροπής της Γενεύης τας απόψεις των Αγγλων εργατών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT