90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 8-11-1932

50" χρόνος ανάγνωσης

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Κατά τους γερμανικούς πολιτικούς κύκλους, τα πολιτικά κόμματα μετά το γνωσθέν αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών θ’ αξιώσουν την παραίτησιν του φον Πάπεν. Ο Καγκελλάριος όμως δεν φαίνεται διατεθειμένος να παραιτηθή. Κρίνεται όθεν ότι η Κυβέρνησις θα ευρεθή εις την ανάγκην, εφ’ όσον και το νέον Ράιχσταγ δεν φανή πειθήνιον να προβή εις την διάλυσιν αυτού. Μετά ταύτα η Κυβέρνησις θα προβή εις την τροποποίησιν του εκλογικού νόμου και θα συγκαλέση Εθνοσυνέλευσιν, ήτις θα προβή εις την τροποποίησιν του Συντάγματος. Αργά χθες την νύκτα εκυκλοφόρησεν η φήμη ότι τα τμήματα εφόδου των Χιτλερικών συγκεντρούνται εις τα περίχωρα του Βερολίνου. Η πληροφορία όμως αυτή δεν επεβεβαιώθη επισήμως.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ: [∆ηλώσεις Τσαλδάρη] «Ο σχηματισμός Οικουμενικής Κυβερνήσεως δεν μου εφάνη ενδεικνυόμενος από τας παρούσας περιστάσεις. Η σοβαρότης της οικονομικής μας καταστάσεως μου φαίνεται ότι επιβάλλει ενότητα βλέψεων και συνοχήν των ληφθησομένων αποφάσεων, πράγματα ασυμβίβαστα με τον σχηματισμόν Κυβερνήσεως εις τους κόλπους της οποίας θ’ αντιπροσωπεύωνται κόμματα, άτινα εχώρισε, τόσον σαφώς, η διαφορά των αντιλήψεων επί του επιπέδου της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT